Veľkonočné blahoželanie

Milý spoluobčania,

Veľkonočné sviatky sa nám spájajú s príchodom jari. Príroda sa prebúdza a po zime nás prvé slnečné lúče nabíjajú energiou. Tešíme sa na dlhšie dni, na svoje záhrady. Z kresťanského hľadiska patrí Veľká noc k najvýznamnejším sviatkom, ktoré symbolizujú nový začiatok, nádej, vieru a hojnosť.

Zvyky a tradície, ktoré sme prebrali od svojich predkov, sú pre nás dôležitým odkazom, ktorý sa snažíme zachovať pre budúce generácie. Veľká noc je vyvrcholením pôstneho obdobia, počas ktorého si očisťujeme telo aj dušu a zamýšľame sa nad sebou, nad našimi životmi a hodnotami.

Sviatky sú tiež o rodinných stretnutiach na aké sme zvyknutí. Nebude chýbať spev mládencov na dedinách, krik mladých dievčat pri oblievaní studenou vodou, ale aj vrecká malých šibačov naplnené výslužkami. Budeme sa stretávať na bohoslužbách, ako aj posvätenia veľkonočných jedál, ktoré si vychutnáme v kruhu rodiny.

Želám Vám, nech voda, ktorá je jedným zo symbolov Veľkej noci, vleje do vašich príbytkov dostatok zdravia, veľkonočný baránok nech prinesie pokoj a pokoru, zelená farba nech nám dodá nádej a farebné kraslice nech nám pripomínajú radosť zo znovuzrodenia.

Príjemné prežitie Veľkej noci!

Ivona Hlavenková
starostka obce

Odber noviniek

Prihláste sa k odberu a buďte informovaní o aktuálnych novinkách :